راسا | نصب دوربین در اصفهان | دوربین مدار بسته

دوربین مداربسته

شرکت مهندسی رایانه سپید اسپادانا (راسا) در زمینه‌ی دوربین مدار بسته با کارشناسی صحیح جهت بهترین بهره گیری از سیستم‌های نظارت تصویری و با ارائه بهترین خدمات و استفاده از برندهای باکیفیت دوربین های مداربسته همواره در تلاش است یکی از بهترین ارائه دهنده‌های خدمات نصب و راه اندازی دوربین های مدار بسته در اصفهان باشد.

انواع دوربین مداربسته

دوربین مدار بسته

دوربین مداربسته باید براساس نوع نیاز تهیه شود و لازمه‌ی یک انتخاب مناسب و صحیح آشنایی با انواع دوربین‌های مداربسته است. با توجه به اهمیت شناخت انواع دوربین مدار بسته ، در این‌ مقاله به معرفی، بررسی کاربرد و ویژگی‌های انواع کلی دوربین‌ها پرداخته‌ایم. مطالعه این متن دانش کافی را در خصوص دوربین‌های مداربسته و کاربردهای آنها در اختیار شما قرار می‌دهد. در گام نخست می توان دوربین‌های مداربسته را بر اساس ۴ ویژگی زیر دسته بندی نمود:

  • فناوری ساخت دوربین مدار بسته (آنالوگ یا شبکه)
  • نوع بدنه دوربین های مداربسته
  • کیفیت و رزولوشن تصویر دوربین
  • نوع لنز دوربین های مداربسته

آشنایی با انواع دوربین مدار بسته براساس فناوری ساخت دوربین

دوربین مدار بسته اطلاعات مربوط به تصاویر را به دستگاه‌های ضبط‌کننده ارسال می‌نماید. بسته به نحوه ارسال این تصاویر، دوربین‌ها در دو گروه زیر قرار می‌گیرند.

  • دوربین های آنالوگ : در دوربین مداربسته آنالوگ اطلاعات به سیگنال‌های آنالوگ تبدیل و ارسال می‌شوند.
  • دوربین تحت شبکه : در دوربین های تحت شبکه، اطلاعات دریافتی بصورت دیجیتال و تحت پروتکل های شبکه تبدیل و سپس ارسال می‌شود.

1. دوربین مداربسته آنالوگ

دوربین مداربسته آنالوگ از نسل های قدیمی دوربین های مداربسته می باشند که دریافت و ارسال اطلاعات در آنها به وسیله امواج آنالوگ انجام می پذیرد. به این شکل که اطلاعات آنالوگ دریافتی از دوربین ها به وسیله حسگرها به یک تقویت کننده خروجی ارسال می گردد. در دوربین‌های مداربسته آنالوگ از دستگاه ضبط DVR استفاده شده است. دوربین آنالوگ بدلیل سادگی نصب و قیمت کم به محبوبیت زیادی دست یافته است. اما در این بین نباید از کیفیت پایین و محدودیت این دوربین غافل شد. البته مشکلات ذکر شده در دوربین‌های آنالوگ HD تا حدود زیادی برطرف شده است به همین دلیل مشتریان بیشتری به سمت استفاده آن اقبال نشان داده اند. دوربین آنالوگ HD نسل جدیدی از مدل‌های قدیمی دوربین‌های آنالوگ است که کیفیت تصاویر ارائه شده در آن از وضوح خوبی برخوردار است. برندهای مختلفی از این دوربین وجود دارد که از جمله آن می‌توان به AHD ،HDTVI ،HDCVI و HDSDI اشاره کرد.


2. دوربین مدار بسته تحت شبکه

دستگاه ذخیره اطلاعات و تصاویر در دوربین مداربسته IP (تحت شبکه ) از نوع NVR است. برای اتصال این دستگاه به دوربین ها از انواع کابل های شبکه استفاده می شود. این نوع از دوربین های مداربسته بدلیل کیفیت بالای تصاویر، فناوری هوشمند و پردازش بالای تصاویر محبوبیت بسیار زیادی دارند. اما در کنار این محاسن وجود کاربردهای خاص و حرفه ای در کنار قیمت بالای آن موجب محدود شدن مشتریان این نوع از دوربین مداربسته شده است.

انواع دوربین‌های مداربسته بر اساس بدنه دوربین

Bullet

دوربین مداربسته بولت Bullet

دوربین‌های بولت به شکل استوانه و یا مکعب مستطیل می باشند. این دوربین‌ها برای نصب‌های خارجی مورد استفاده قرار می گیرند. دوربین بولت را می‌توان برای زیر سقف و بر روی دیوار استفاده نمود. مقاومت بدنه خارجی این دوربین‌ها بسیار بالا است زیرا آنها همواره در معرض گرد و غبار و باران قرار دارند. جنس بدنه این نوع از دوربین‌های مدار بسته فلزی است. به طور کلی دوربین بولت براساس میزان مقاومت در برابر رطوبت و گرد و غبار به دسته های مختلفی تقسیم می‌شود. مهم ترین عیب این دوربین ها وجود پایه است. این پایه دزدیده شدن این دوربین‌ها را آسان نموده است به همین دلیل توصیه می‌شود این دوربین ها در ارتفاعات بالا و دور از دسترس نصب گردند.

دوربین مداربسته دام Dome

Dome به معنای گنبدی شکل است به همین دلیل برخی از دوربین‌های مداربسته را به واسطه شکل ظاهری آنها، Dome می‌نامند. این نوع از دوربین‌ها معمولاً در فضای داخلی ساختمان و زیر سقف نصب می‌شوند. به طور کلی این دوربین‌ها برای استفاده در منازل، ادارات، فروشگاه‌ها، قطار و مترو و… کاربرد دارند. جنس بدنه خارجی این دوربین‌ها در اغلب موارد پلاستیک است اما گاهی اوقات از فلز نیز استفاده می‌شود. دوربین‌های مداربسته دام بر اساس محل نصب به دو گروه دوربین‌های مداربسته با کابل‌کشی با کابل شبکه و دوربین مداربسته دام با کابل‌کشی با کابل کواکسیال تقسیم می‌شوند. لازم به ذکر است دوربین‌های تورت Turret نیز زیر مجموعه دوربین‌‍ های دام محسوب می شوند.

Dome
speed dome

دوربین مداربسته اسپید دام، گردان PTZ

دوربین‌های مداربسته‌ای که قابلیت چرخش داشته باشند را اسپید دام یا PTZ می‌نامند. این دوربین‌های گردان برای فضاهای بزرگ و وسیع مناسب و کاربردی هستند. همچنین گردش این دوربین‌ها می‌تواند توسط یک اپراتور از راه دور کنترل شود. بعضی از مدل‌های این دوربین‌ها قابلیت زوم و فوکوس خودکار دارند که در این صورت به حضور اپراتور نیازی نیست و کافیست برنامه مورد نظر تعریف شود.

دوربین مداربسته باکس یا صنعتی Box

دوربین‌های باکس همانگونه که از سنامشان پیداست شکل مکعب مستطیل دارند. کاربرد این نوع از دوربین‌ها بیشتر در بخش‌های صنعتی است. از ویژگی‌های دوربین‌های مداربسته باکس می‌توان به امکان اتصال جداگانه لنز اشاره کرد.

miniator

دوربین مداربسته مینیاتوری (مخفی)

دوربین‌های مداربسته اگر قابلیت مخفی کردن را داشته باشند به آن مینیاتوری می‌گویند. اصولا اندازه این دوربین‌ها بسیار کوچک است. لازم به ذکر است این دوربین‌ها با عنوان پین هول (Pinhole) نیز شناخته می‌شوند.


معرفی انواع دوربین مداربسته بر اساس کیفیت تصویر

نوع و کیفیت ساخت دوربین‌های مداربسته در وضوح تصویر و نمایش جزئیات عامل تعیین کننده می باشند. عوامل دیگری نیز می‌توانند در کیفیت تصویر دخیل باشند اما مهمترین عامل، نوع دوربین است. کیفیت تصاویر همواره با معیار مگاپیکسل مورد بررسی قرار می‌گیرد. هر چه تعداد مگاپیکسل تصاویر بیشتر باشد کیفیت آن نیز بالاتر خواهد بود. لازم به ذکر است رزولوشن تصویر نیز بیان‌کننده کیفیت آن است. اما کیفیت دوربین‌های مداربسته موجود در بازار بصورت زیر گروه بندی می شوند:

  • 2536*1920(5 مگاپیکسل)
  • 2560*1440 (4 مگاپیکسل)
  • 2048*1536 (3 مگاپیکسل)
  • (1920*1080) Full HD ( 2 مگاپیکسل)
  • (1280*720) 1HD (1 مگاپیکسل)

جمع بندی

در این مقاله مختصری درباره انواع دوربین های مداربسته موجود در بازار و مورد استفاده در منازل، ادارات، محیط های بیرون و محیط های صنعتی توضیح داده شد تا مشتریان پیش از خرید یا سفارش انواع دوربین مدار بسته، برای محل مورد نظر خود، در این زمینه اطلاعات نسبی داشته باشند.

شرکت راسا ارائه دهنده کلیه خدمات نصب و اجرای انواع دوربین مدار بسته براساس شرایط مشتریان و بستر نصب دوربین های مدار بسته ، از جمله شرکت ها، ادارات، مجتمع ها و ساختمان ها، کارخانجات و غیره می باشد.